Linds Kök en av de bästa restaurangerna i Europa

Inte många Närpesbor har väl missat att lokala Linds Kök har utsetts till en av de bästa restaurangerna i Europa av Thrillist. Häftigt säger jag, det är alltid roligt när det går bra för företag i trakten!

Bild lånad från Visit Närpes, ni kan ju kika in och se vad annat Närpes har att erbjuda också!
Såhär skriver Thrillist om Linds Kök:

"At this extraordinary greenhouse restaurant, guests dine under citrus trees and alongside herb and tomato plants. Many tomato plants. Which explains the famous seven-course tomato menu, which stretches from creamy soup to ice cream. Everything else on offer is as fresh as you'd expect (since you're eating next to plants) and done up with eclectic Finnish sauces from licorice to cloudberry."

Hela listan på Europas bästa restauranger hittar ni här.

Nyheten har cirkulerat både på Yle och Vasabladet och förstås på Facebook. Och visst förtjänar växthusrestaurangen att uppmärksammas! Jag har själv ätit på deras stående bord flera gånger och maten är alltid fantastisk. Gurkpannacotta till efterrätt är riktigt gott kan jag tala om!

Och andra verkar hålla med mig, restaurangen har även tidigare vunnit flera priser, bl.a. Årets matkulturstipendium 2006 och så blev de utsedda till Årets företagare i Närpes 2008. Dessutom finns den med på Lonely Planets lista över de 16 bästa restaurangerna i Finland.

Såhär skriver de själva på sin hemsida:

"Växthusrestaurangen i Närpes är nog den enda i sitt slag i Finland.
Du hittar den i Närpes, Bäckliden, vid en avtagsväg längs med riksväg 8.
Restaurangen bjuder på ögonfägnad med sitt underbart glänsande granit golv, vackra dukningar vid bananträmöbler och ljuvligt doftande mat.
Du omges av alla möjliga kryddväxter, vinrankor, mandarin- och limeträd, tomatplantor, jordgubbar..."


Varför växthus då? Tja, vad annars i en region känd för just sin växthusodling? I Närpes produceras 60 % av Finlands tomater och 35% av gurkorna.

Har ni vägarna förbi Närpes någon gång så passa på att svänga in. Det gäller att boka bord i förväg, men nu i februari så har de stående bord (utan bokning) alla söndagar, och likaså om somrarna brukar de ha stående bord utan bordsbokning.


Kommentarer

 1. Vad kul att Finland har såna bra restauranger! Vi skrev en del om våra (positiva) matupplevelser i Finland nyligen också: http://www.freedomtravel.se/2016/01/att-ata-gott-i-finland/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst! Inte tänker jag nu själv heller så ofta att det finska köket skulle vara något särskilt, det som fick upp mina ögon för några år sedan var när en fransk bekant och matfantast lovordade det. Enkelt, men "stilrent" på något sätt tror jag han uttryckte det :)

   Radera
 2. Verkligen häftigt! Jag läste om detta häromdagen och tänkte att jag kanske borde blogga om det, men nu hann ju du före.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som Närpesbo blir man ju lite stolt nog! :)

   Radera

Skicka en kommentar