Weekendguide till Edinburgh

Ska du på en weekendresa till Edinburgh? Här kommer mina 5 bästa tips!


Vandra i Gamla stan

Att vandra runt i gamla stan är ett absolut måste. Det finns hur mycket minnesmärken som helt att se och hela Edinburgh vimlar av fantastiska byggnader, gator och gränder. Sätt åtminstone en dag på det här, men man kan lätt sätta två dagar på att bara vandra omkring. • Ta gärna någon av de "gratis" (man ombeds lämna driks i slutet om man gillade upplevelsen) vandringsturerna i stan, det finns både mer och mindre spöklika turer att välja mellan. Edinburgh har ett mörkt förlutet med många intressanta historier att ta del av.
 •  Det finns massor av riktigt häftiga gravgårdar att besöka, annorlunda än våra med sina kryptor och mausoleer.


 • Vid toppen av Royal Mile, ovanpå den andra av Edinburghs vulkaner ligger Edinburgh Castle. Det är inte svårt att få några timmar att gå åt på slottet, och det är helt klart värt ett besök.
 • Grassmarket är ett intressant område med många små butiker och pubar. Varje lördag hålls där också Farmers Market där du kan köpa lokala matvaror, street food, sötsaker och olika handarbeten och gåvor.


Bestig Arthurs Seat


Arthurs Seat är namnet på en av de två slocknade vulkaner som finns i Edinburgh. Den ligger i Holyrood Park, i slutet på Royal Mile, och är, till mitt lokalsinnes lättnad, väldigt enkel att hitta.


Gå gärna redan från tidigt på morgonen så är där inte så mycket folk. Vandringen upp till toppen tar ca 40 min, och även om det är lite brant på sina ställen så är det ingen svårt klättring utan passar för de flesta. Utsikten över staden och naturen runt omkring är hänförande.
Shoppa i New Town

Namnet till trots är inte New Town särskilt ny, den byggdes i slutet på 1700-talet. Är det shopping du är ute efter ska du styra kosan hitåt. Här hittar du mängder av butiker längs med Princes Street.

Prova Haggis

Är du i Skottland ska du provsmaka Haggis. Den klassisk turistgrej, visst, men även den lokala befolkningen äter Haggis flera gånger i veckan. Ät den traditionellt tillsammans med rovor och potatismos eller som en pie. Känns det inte lockande alls finns massa andra goda meat pies också.


Ta en tur till the Highlands

Även om du inte åker ända ut till Loch Ness så rekommenderar jag ändå att du tar en tur ut i högländerna för att se lite mer av landskapet och naturen. Du kan antingen hyra bil själv eller välja bland ett stort utbud av olika bussturer med mer eller mindre programpunkter. Båda har sina fördelar, med bil kan du åka vart du vill och stanna var du vill. Med bussen får du en guide som kan massor om området och berättar sådant du annars kanske inte skulle få reda på, och så slipper du förstås försöka dig på vänstertrafiken..!


Kommentarer

 1. Tack för riktigt bra tips till Edinburgh! Visste inte att Arthur var en vilande vulkan?! Häftigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera

Skicka en kommentar