5 europeiska städer - Galway

Nr 2 av mina europeiska favoritstäder.

Dublin i all ära, men ska man till Irland rekommenderar jag att spendera åtminstone lite tid i Galway på västkusten. Allt känns lite mera irländsk här.
Det är en pittoresk stad, och många hus har fortfarande en medeltida känsla över sig. Det är kanske inte så konstigt heller, den har anor ända från 1100-talet. Galway är känd som Irlands kulturella hjärta och här lever också den iriska kulturen kvar. Utanför staden finns många sevärdheter som t.ex. Cliffs of Moher och Connemara National Park. Vill man inte hyra bil och köra omkring själv ordnas många bussturer för turister.


Här finns en lagom blandning av shopping och pubkultur, blandat med musik och teater. Har ni möjlighet så gå gärna och se ett iriskt framförande. 

Vi hade turen att snubbla över en när vi var där, vi satt på en av pubarna och åt middag när en massa uppklädda människor kom in och försvann uppför en trappa. Vi frågade vad som var på gång och fick till svar att det var premiärkväll för en irisk pjäs. Ville vi se den var det bara att gå upp, inträdet låg på hela 10 €. Vi kanske inte förstod så mycket av den, men pjäsen lyckades ändå vara gripande och språket är fascinerande och olikt något annat.


Efter en dag av aktiviteter är det skönt att slå sig ner på en pub och äta lite varm mat samtidigt som man avnjuter en Guinness eller en Irish Coffee. Vill man få lite lugn och ro kan man gå ner till hamnen. Man kan vandra länge längs med stranden och bara lyssna på vågorna och fiskmåsarna. Jag, för min del, har alltid gillat att få sträcka ut blicken över havet och här är det verkligen vackert. Stranden är full av stenar, snäckor och blåmusselskal.Sist bjuder jag på ett iriskt visdomsord. Det ger lite perspektiv på saker. Sådana här skyltar kan man hitta på husväggarna här och var i Galway.


Kommentarer

 1. Åh superbra tips, planerar nu just nästa resa så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra! Hoppas det var till någon hjälp :)

   Radera
 2. Så himla mysigt det såg ut där! :)

  SvaraRadera
 3. Hej. Planerar som bäst en resa till Irland i sommar. Vilket hotell rekommenderar du i Galway? Besökte ni andra områden runt om Irland som du kan rekommendera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad härligt med en resa inplanerad, speciellt när det är till hjärtelandet Irland! Jag bodde på Irland i två månader och höll mig mest i Co. Clare. Galway besökte jag också, och tog turer i the Burren och till Cliffs of Moher - rekomenderas! Hann inte med Connemara, annars hade jag velat se det också. Dublin tillbringade jag också lite tid i, men gillade som sagt västkusten mest. Mitt tips är verkligen att köra omkring lite så ni hinner njuta av det fantastiska landskapet ordentligt! Hotell bodde jag inte på i Galway utan vandrarhemmet Kinlay Hostel, vilket för övrigt var helt super :)

   Radera
  2. Vår plan för tillfället är att hyra bil i dublin, köra ut till galway där vi stannar kanske 1-2 nätter. Sedan vidare söderut för 2 nätter till och avsluta i dublin 1-2 dar. Känns svårast med ruttplaneringen så att tiden håller. Avstånden kanske inte är så långa, men vilken hastighet framåt man kan räkna med. Skulle hällst köra längs hela södra kusten tillbaka till dublin. :) Så bra med bloggar som din.

   Radera
  3. Det låter som en bra plan! :)

   Radera

Skicka en kommentar