5 europeiska städer - Stockholm

Nr 3 av mina europeiska favoritstäder.

Stockholm ja, Sveriges huvudstad. Det är något speciellt med den här staden ändå. Ännu en stad med gamla anor, bebyggelsen här härstammar från slutet på 1100-talet, och finns det något härligare än att strosa i Gamla stan? De gula stenhusen ger en så varm och behaglig känsla, lite som att vara i en Astrid Lindgren-berättelse.
När man blir trött på att strosa omkring kan man ta in på Chokladkoppen och njuta av varm choklad. Perfekt när det är lite kyligare ute. Är det mitt i sommarn och riktigt varmt kanske man nöjer sig med lite limsa, men cafét är så mysigt att det är värt ett besök ändå.


En av sakerna jag gillar med Stockholm är alla små detaljer man kan upptäcka. Härliga tunnelgångar genom husen som på bilden ovan, ett dörrhandtag i form av en hand, groteska huvuden ovanför ett fönster som på bilden nedan... Konstnären inom mig, med en fascination för det udda, jublar.


Stockholm har ju såklart en modernare sida också, med utmärkt shopping, fina restauranger och klubbar. Men även om nu en del affärer nog alltid får sig ett besök när jag besöker Stockholm är det inte dit jag dras. Jag hoppar hellre på en turistbåt och njuter av Stockholms arkitektur från vattnet istället...


...eller klättrar upp på Skinnarviksberget på Södermalm i solnedgången för att njuta av staden från ovan.Kommentarer

 1. Stockholm i mitt hjärta! <3

  SvaraRadera
 2. Stockholm och framför allt gamla stan är underbart <3

  SvaraRadera
 3. Stockholm är en fin stad! Vi njuter varje dag av utsikten från vår husbåt :)

  SvaraRadera
 4. Ja visst är där vackert! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar