5 europeiska städer - Tallinn

Så den sista av mina 5 favoriter bland europeiska (medeltida) städer. (De andra hittar ni här: 1,2,3,4) Föga förvånande kanske, styr jag nu stegen mot vårt södra grannland, Estland, och dess huvudstad Tallinn.

Många åker hit för den billiga spriten. Andra för en avkopplande spa-weekend. Jag för den medeltida känslan. Staden grundades på 1200-talet och blev tidigt medlem i Hansaförbundet, vilket stärkte dess ställning som handelsstad.Gamla stan är mycket vacker med sina medeltida hus och gångar.Jag älskar hur det ser ut när man kommer till Gamla stan, som i en saga!

Varje år ordnas här också en känd julmarknad på Rådhustorget där man kan handla vackert estniskt hantverk, mat och drycker.


I Tallinn finns också många restauranger med medeltida teman. Den mest kända är kanske Olde Hansa, en restaurang i flera våningar som serverar medeltida mat i skenet av endast levande ljus. Medeltida musik höjer stämningen ytterligare ett snäpp. Olde Hansa är dock långt från den enda medeltidsinspirerade restaurangen, runt torget finns de både här och var!
Kommentarer

  1. Gamla stan där är verkligen underbar! :) Jag behöver varken spriten eller spa ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar