Nya telefonprylar för uteliv

Tänkte visa lite nya saker jag just fått hem!

En ny telefon var något som stod ganska högt på min önskelista till jul, och tack vare en hel del pengar jag fick av släkten kunde jag ta mig råd och köpa en! Valet föll på en Samsung Galaxy S5 Neo, till stor del för att den är vattentät. Min gamla råkade ut för ett missöde i augusti, efter ett snabbdopp i en sjö så fungerade den visserligen men mikrofonen blev skadad. Detta gjorde att ingen hörde vad jag sa om jag inte hade på högtalaren, så privata telefonsamtal har varit omöjliga. 

Inte för att jag planerar att gå och simma med telefonen på mig igen, men under sommaren blir det mycket tältande och uteliv, och tält tenderar att bli ganska fuktiga - speciellt regniga somrar. Att veta att telefonen är vattentät känns rätt lugnande i sådana situationer.

Nå, har man en ny telefon vill man ju gärna att den ska hålla också, så jag spenderade rätt mycket tid på att hitta ett passligt skal åt den. Något som inte är för stort och klumpigt men som ändå skyddar den om den råkar falla i marken. Jag känner mig själv, åtminstone några gånger per sommar kommer den att dråsa i asfalten på jobbet.
Valet föll till slut på Otterbox. Telefonen blir lite tjockare men känns fortfarande snygg och stilren. Skalet känns stadigt och bra och har en gummikant som löper runt skärmen, så det borde skydda den även om den faller med ett hörn först.

Samtidigt som jag letade skal så föll mina ögon också på ett sportbälte i samma webbshop. Perfekt för mig som har problem med att få med telefonen när jag är ute med hästen! Vintertid går det ju bra då det finns ordentliga fickor på jackor och värmebyxor, men sommartid när man rider bara i t-skjorta och ridbyxor finns ingenstans att stoppa telefonen. Det här bältet är vattentätt, det har pekskärmsfunktion och dessutom ett extra fack för nycklar och bankkort eller vad man nu kan behöva ha med sig. 


Kommentarer

  1. Ett liknande bälte har jag köpt på Teneriffa :) När själva väskan är elastisk (tycker din ser lite större ut än min t.o.m.) ser det ut som att en smartphone omöjligt skulle rymmas, men får plats för både smartphone modell större och nyckelknippan :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar