Motorcykledag på isen

Det blir mycket isaktiviteter här nu, men när vintern visar sig från sin bästa (om än lite kalla) sida så är det bara att tacka och ta emot. Idag är det min man, Hampus, som ska berätta lite om gårdagens äventyr:


Redan från morgonen for jag och hämtade Martin för att åka till garaget och lasta min KTM 625 SXC och hans Kawasaki KX 250. När vi skulle köra upp hojarna på släpkärran ville KTMen inte starta, men vi drog en chansning på att vi skulle få igång den senare. Med lite extra verktyg i bagaget gav vi oss iväg.


Nere vid hamnen i Mälören mötte vi upp Roger och tog itu med uppgiften att få igång hojen. Efter mycket möda och stort besvär (gammal vinterbensin som spökade) och med frusna fingrar och tår fick vi äntligen igång den.


Vi började med en kortare provtur för att känna på föret och tog sedan en snabb paus i hamnen för att värma oss i grillkåtan. Sedan kunde vi starta på riktigt.


Vi kryssade på mellan öarna och så småningom tog vi sikte mot vår sommarstuga och isen där utanför.


(Repet är inte något som jag annars har som prydnad på bakspegeln, men det var med som säkerhetsåtgärd utifall att någon skulle köra genom isen.)


Så småningom styrde vi tillbaka till hamnen för att tanka och äta. Grillkåtan visade sig dock vara överfull, och både Roger och jag hade lyckats glömma våra fältkök, så istället för att trängas tog vi med oss matsäcken och for tillbaka till sommarstugan. 
Frun kom också ner med lite glögg, så vi njöt av en välförtjänt paus med grillkorv, varm glögg och syltmunkar.


Syltmunkarna hade hunnit frysa i kölden, så de fick ligga på upptining medan vi grillade korven.


Efter att vi fått mat i magen och fått upp värmen i fingrar och tår kände vi oss redo att ge oss ut igen.


Isföret var perfekt, spegelblank is och nästan ingen snö.I skymningen lastar vi våra hojar igen efter en heldag på isen i -15 graders kyla.


Kommentarer

  1. Härliga bilder! Hälsningar från ett vintrigt Finland!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar