Drömäventyr: El Camino de Santiago

Många är sjuka och jag har fått hoppa in extra på jobbet vilket gjort att mina lediga förmiddagar då jag annars skriver har försvunnit. Ska i alla fall försöka få ihop ett inlägg här nu om ett annat av mina drömäventyr.

Källa
En annan punkt på min bucket list är att vandra pilgrimsleden till Santiago. Det finns många olika sträckor man kan gå, men den populäraste börjar i St Jean Pied de Port i Frankrike och slutar vid St Jakobs grav i spanska Santiago de Compostela. Det är en vandring på 800 km och jag har velat gå den ända sen jag först fick höra om den.

Källa
Min svärmor gick den för några år sedan, och hennes berättelser har ju inte gjort suget mindre direkt. Hon vandrade två veckor, men åkte buss vissa sträckor för att hinna med tidsschemat. Liknande arrangemang kunde jag också tänka mig, även om det varit härligt att kunna säga att man vandrat hela.

Källa

Det är något med det här att bara vandra, att ha hela den långa vägen ensam med sina tankar som lockar. Att bara få vara. Sedan förhoppningsvis också träffa trevliga människor längs vägen. Jag föreställer mig vilken samhörighet det måste ge, här är vi alla olika människor med våra olika bagage ändå på väg mot samma mål.
Källa

Källa
Att jag sedan romantiserar det hela massor, och undviker att tänka på hur utmattad man skulle vara, vilka skavsår man skulle få och hur sjuka axlarna skulle vara av väskan, det bryr jag mig inte så mycket om. Någon gång ska jag vandra caminon.

Kommentarer

 1. Tror det är en väldigt häftig upplevelse att gå så långt, få se och upptäcka en massa samtidigt som man utvecklas själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Det tror jag också :)

   Radera
 2. Vore verkligen häftigt!! :)

  SvaraRadera
 3. Skulle vara riktigt häftigt och roligt att gå den sträckan och se så mycket olika saker samt träffa nya människor :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar