Minisemester i Umeå

Såhär års när det börjar bli mörkt och kuckigt ute så kan ett bra sätt att ljusa upp tillvaron lite vara att boka en resa någonstans. Det behöver inte bli någon dyr historia långt borta, utan en sådan sak som att båta över till vårt västra grannland räcker alldeles utmärkt för att få något att se fram emot. Bor man här i Vasa-trakten så har Wasaline flera bra båt- och hotellpaket, och det finns också flera bussbolag som brukar ordna förmånliga shoppingresor just till Umeå.

Själv fick jag, liksom i fjol, en Umeå-resa till födelsedagspresent tidigare i höst. Nu gäller det bara att hitta någon helg före jul som passar både mig, min mor och min syster. Det ska bli riktigt skönt med en tjejhelg i Umeå, bara med oss tre!

Vi gjorde en likadan resa i oktober i fjol. Bodde på hotell, gick på stan och på caféer, åt en helt underbar middag på en grekisk restaurang, avslutade kvällen med bio och åt sedan en maffig hotellfrukost innan vi checkade ut. Ännu lite shopping hann vi med innan vi hoppade på bussen till båten igen. Skönt, avslappnat och kravlöst, att bara få umgås med mamma och syster, det är grejer det.

Gråkallt och höstigt Umeå i oktober i fjol, perfekt väder för en gigantisk mugg varm choklad på något mysigt café.

Kommentarer