Robertsbridge - en pittoresk liten by på engelska landsbygden

Föreställ er en pittoresk gammal engelsk by, precis så är Robertsbridge i East Sussex. De halvtimrade husen står på rad längs de smala gatorna, de syder lite hit och dit och ovanför de smutsiga blyinfattade fönstren hänger gammeldags butiksskyltar och svänger i vinden. Söta små prunkande trädgårdar hittar man på baksidan av husen så fort man stiger in i gränderna. 

Jag bara älskar det Engelska landskapet.

Robertsbridge centrum
Smyger man sig in i gränderna finns det blommor över allt.
Byn härstammar ända från 1176 då ett kloster grundades på platsen. Klostrets verksamhet upphörde redan 1538, men byn levde kvar och många av husen idag härstammar från 1500 och 1600-talet.

Det är sådana här platser som gör en gammal bybo som mig glad att se att här finns fortfarande flera små butiker, nästan bara som små kiosker, kvar och t.o.m. den lilla tågstationen är fortfarande bemannad! Jag klagade tidigare på att det inte verkar gå att maila England, utan man måste ringa istället, men nog är det också kul att se att livet här får fortsätta vara lite "gammeldags" och att man inte tagit bort all service från byarna som så ofta är fallet här hemma, och ha byborna att köra in till de närliggande städerna istället.

Hus på rad
Med bara några minuters tågresa till Battle var Robertsbridge en utmärkt plats för vårt gäng att bo, och precis som för 4 år sedan valde vi Glenferness B&B. Det är ett litet mysigt B&B som drivs av ett äldre par. Rummen är mysiga och rena, och frukosten fenomenal. Inför de två dagarna vi var med och återskapade Battle of Hastings laddade vi upp med en full English Breakfast, och den står man sig på nästan hela dagen!

Glenferness B&B
Utsikten från vårt fönster

Befinner du dig i Robertsbridge ska du inte heller missa att svänga in till the Ostrich på kvällen för ett glas eller två. Ortsbefolkningen är trevlig och nyfiken och vill gärna tala. Maten är okej, vår förbeställda söndagsmiddag t.o.m. mycket god, och priserna väldigt skäliga. Ägaren häller också gärna upp diverse drycker och delar ut till höger och vänster när man suttit där en stund, även om han kanske inte talar om vad det är i glaset!Kommentarer