"Are you wearing that just to look stupid?"

Man träffar på alla möjliga slags människor när man reser. Vissa är mer benägna att ta kontakt med dig än andra. Vissa är mer bildade än andra också..

Vi befinner oss i Robertsbridge, byn vi bor i medan vi deltar i återskapande av Slaget om Hastings 1066. Vi har tillbringat hela dagen i Battle, där slaget äger rum, och vi är trötta och hungriga. Vi bestämmer därför att genast svänga in på puben istället för att gå tillbaka till vårt B&B och byta om.


Således traskar ett gäng in på the Ostrich iklädda vikingatida kläder. De flesta som är där tittar kanske en gång extra på oss, men är medvetna om evenemanget och kan lägga ihop två och två. Några kommer t.o.m. fram och berömmer kläderna och vill kika på våra svärd.


Vi får vår mat och hinner just börja slappna av med en kall pint när ljudet av en nasal röst med stark London-accent skär genom puben. 
"HAHAHAHAHAHA"
"Are you heere for something special, or are you weearing that just to look stuuuupiiiiid?!"

Kvinnan, som verkar tycka hon är fruktansvärt rolig, sitter vid bardisken och stirrar på oss. Vi förklarar varför vi är där och varifrån vi kommer, vilket gör kvinnan i fråga rätt bestört.

"But how can you...? How..? Why does aanyone want to reenact those times, people were so eeeeeevil then!"
"And Finland, wow, how can you live there? Isn't it terribly cold up there? Don't you have polar bears there?"

Nåja, kvinnan försvann så småningom, och vi har roligt åt det än idag. Efteråt hade vi också en riktigt trevlig diskussion om den finska vintern med bartendern på puben. Och nu är det inte länge kvar tills vi får ta en pint här igen!


Kommentarer

  1. Haha, man träffar alla möjliga sorters människor när man reser...! Bara att skratta åt det ibland ;) Det ser i alla fall lite lättare och ledigare ut på restaurangen utan munderingen ;)

    SvaraRadera
  2. Jag kan se det framför mig! Pubar är verkligen en spegling av samhället i stort. Alla sorters människor dyker upp.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar