England

Oj oj vilken resa säger jag bara. Den har varit helt fantastisk, men också så fruktansvärd krånglig på alla sätt och vis. 
Jag bara älskar den vackra engelska landsbygden med dess gröna böljande kullar 

För de som inte vet är jag med i en vikingaförening som sysslar med historiskt återskapande och viking combat, eller blankvapenstrid på svenska. Historisk europeisk kampsport kan man också kalla det. 14-15.10 stod vi tillsammans med ca 1100 andra kämpar på Senlac Hill i Battle, England och återskapade Battle of Hastings 1066 för en publik på ca 10 000 personer. Och det var magiskt. Men att ta sig dit var inte det lättaste;

Först var det rätt krångligt att få vara med i själva slaget, då man kraftigt begränsade antalet kämpar i år. Det löstes genom att vi gick med i den engelska takorganisationen för vikingatida återskapande The Vikings och genomgick deras kämpartester och allt här för ett tag sedan.

Jag, som styrelsemedlem i vår förening, har haft hand om en hel del bokningar som bussar och mat och sådant, och jag säger bara en sak; England gillar inte att maila! Vill man få något gjort ska man ringa. 

Sedan småsaker som försäkringsbolag som kliar sig i huvuden och sådant för att de inte vet hurdana tilläggsförsäkringar vi borde ta då de inte hört talas om vår hobby tidigare och sådant. ;)

Nåväl. När alla förberedelser var klara skramlande vi ner till Helsingfors med buss, och stela och trötta checkade vi in på flygplatsen kl 6 på morgonen. Ungefär 2 minuter efter att vi gått genom säkerhetskontrollen så plingar det till i samtligas telefoner och vi blir upplysta om att planet är närmare 8 h försenat... Say what?! Jepp, hela besättningen hade tydligen blivit sjuk och vi fick glatt vänta på att de skulle flyga in en ny besättning från... England! 

I väntan på flyget
Detta ledde, förutom att vi missade i princip en hel dag på plats i England, också till krångel med bussen på andra sidan, då vi hade bokat en buss för kl 9 på morgonen och vi landade först efter 5... De lovade försöka fixa det, men var inte säkra på att det skulle lyckas, så det var en aningen darrig organisatör som steg av planet i England. :p Ett tag såg det också ut som om det inte fanns någon buss som väntade på oss, men den hade bara gömt sig väl.
En första skymt av England
Totalt utmattade var vi äntligen framme i Robertsbridge, England sent på kvällen och kunde checka in på vårt B&B. Vi gjorde inte mycket mer än lämna väskorna där innan vi 25 man starka tågade in på den lokala puben och tog oss några välförtjänta pints innan vi stöp i säng. 


Som tur var gick resten av resan hur smidigt som helst och vi hade en av de bästa helgerna någonsin tillsammans. Maten, drycken, evenemanget, gemenskapen och alla nya människor vi träffade var över förväntan!


 Stay tuned för ett skillt inlägg om Battle of Hastings längre fram!

Kommentarer