Kulturhelg i Helsingfors coming up

Dags att bli lite kulturella här på Nästa Äventyr. Nästa helg beger vi oss nämligen ner till Helsingfors för en balett-weekend. Jag har länge velat se någon av de klassiska föreställningarna, både inom opera eller balett, och nu är det äntligen dags!


"Svansjön är förmodligen världens mest kända balett. Pjotr Tjajkovskijs underbara musik är bekant överallt i världen. Nationalbaletten har en lång tradition med Svansjön. Den första baletten som Finska Operans balett satte upp 1922 var just Svansjön. Kenneth Greves version har haft fullt hus ända sedan 2009." Föreställningen är på lördag eftermiddag men vi åker ner med tåg redan på fredag förmiddag och stannar till söndag. En riktigt skön Helsingfors-weekend med andra ord, med hotellövernattning på tu man hand för bara H och mig. Passar rätt bra sådär nästan exakt ett år sen bröllopsresan

Sist jag var i Helsingfors var i maj i fjol, då lite vårigare än nu. Nå, är vädret fint är Helsingfors en otroligt vacker stad att vandra runt i, även på vintern, och råkar det vara ruskväder finns det gott om mysiga caféer att gömma sig i med en varm kopp kaffe eller varm choklad i händerna.

Nu gäller det bara att klura ut vad man borde ha på sig när man går på en balettföreställning!

Kommentarer