Lätt packning, vandrarhem och slottsdrömmar

Här började dagen med en lugn, mysig och tidig morgon. De sista kläderna jag behövde tvätta inför Skottland snurrar i tvättmaskinen och jag har både ätit frukost och druckit kaffe innan kl 8 en ledig morgon. 

Dunguaire Castle i Co Galway, Irland. Hoppas få se fler slott i Skottland!
På torsdag bär det av till Edinburgh. Vi reser lätt den här gången, med endast handbagage och jag måste säga att jag beundrar backpackers. Jag är van att kasta med bara "lite extra", nån extra tröja, nåt extra par byxor, några olika toppar och så, bara utifall att och så man ska ha något att välja mellan. Får verkligen skära ner på packlistan den här gången. :)

Det blir en resa med lite tajtare budget denna gång, så istället för hotell har vi faktiskt valt att bo på vandrarhem. När jag reste runt på Irland för 3 år sedan så prövade jag vandrarhem för första gången och jag måste säga att det hade sin charm. 

I Galway bodde jag och mitt tyska sällskap på världens underbaraste vandrarhem, Kinlay Hostel, det var snyggt, modernt, rent och fint och TYST. Vi sov i en sal för 6 personer, men märkte knappt av de andra alls. De var borta när vi gick och la oss på kvällarna och sov på morgonen när vi gick därifrån.

Väggmålning i trapphuset till Kinlay Hostel, Galway, Irland. Bästa vandrarhemmet man kan tänka sig.
I Dublin var priserna lite högre så vi valde en större sal, tror det var med 14 bäddar, men där var det lite svårare att få bra nattsömn. Stället var dessutom inte lika fräscht och mysigt, men för 10-15 €/natt inklusive frukost ska man inte vara så kräsen.

Nu i Edinburgh har vi bokat in oss i en 6 personers sal på High Street Hostel, mitt i gamla stan och nära till alla sevärdheter. Ingen frukost ingick i priset, men ca 15 €/person/natt är inte helt illa ändå!

Någonstans i Co Galway, Irland. Snart får jag vandra i liknande landskap igen.

Kommentarer

  1. Oj, jag som trodde att du alltid reser med lätt bagage! :) Välkommen in i skaran nu då, sent omsider... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, tror allt vikingande och tältande i ur och skur har lärt mig att det är bättre med lite för mycket kläder än för lite :p Men tack tack, någon gång ska man väl lära sig!

      Radera

Skicka en kommentar