Isfärd och norrskensjakt

Dan före dopparedan var både jag och H lediga och passade på att njuta av vädret riktigt ordentligt. Ingen snö har vi, men tillräckligt med is nere vid sommarstugan för att åka på en liten sparktur på viken.
Många förfärade sig över att vi vågat oss ut på isarna redan, men H är utbildad vildmarksguide (nästan) och vi känner till vattnen bra i området. Vet man inte var det är strömt eller var det finns stenar och annat som försvagar isen ska man såklart inte gå ut. Vi kollar också istjockleken med jämna mellanrum hela tiden, och isdubbarna är såklart alltid med! En spark fördelar också tyngden på isen bättre än om du går till fots.

Senare på kvällen, efter att vi bänkat oss framför TV:n för en riktig uppesittarkväll fick vi ett meddelande från en bekant. "Har ni sett norrskenet ikväll?" 

Vi rusade ut med kameran i högsta hugg, och återvände inte före långt efter midnatt.Just när vi skulle börja åka hemåt tog norrskenet ny fart och blev helt magiskt vackert. Det dansade över himlen och sprakade av färger. Tyvärr har vi råkat komma mot något på kameran här så de bilderna blev suddiga, men det syns ändå lite hur vackert det var!

Det röda är ljuset från växthus.. Svårt att på den ort som odlar 80% av Finlands tomater att hitta ställen utan växthusljus. Hoppas ni alla har en riktigt fin jul!


Kommentarer

  1. Vad fint! Har, tyvärr, fortfarande till godo att uppleva norrsken.

    SvaraRadera
  2. Här ser vi den nu som då, oftare ännu längre in i vintern, men i år började dom tidigt!

    SvaraRadera
  3. Alltså DRÖMMEN att få uppleva norrsken, en dag ska det bara hända! Ha en härlig resa till Skottland.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar