Snorkling vid St Pierre

Efter jättesköldpaddor och lunch på Curieuse tog båten oss vidare för snorkling vid St Pierre, rakt utanför Anse Volbert. Vi gick inte i land här utan hoppade direkt i vattnet från båten, så vi fick nöja oss med att beundra den lilla ön från blötan.


Båten ankrade ungefär mitt emellan ön och den lilla stenkobben på bilden under, och så fick vi snorkla fritt i ungefär en timme.


Fiskarna här är ju nog något helt annat än de man ser i medelhavet. Så många olika sorter, och så vackra färger.

Närmast båten var botten ganska öde och det fanns en hel del döda koraller, men ju längre ut man simmade desto vackrare blev det.
Koraller är ju bara så vackra, och det var roligt att se att det fanns så mycket av dom! Lika roligt var det att se alla fiskar som levde i dem, och hur både stora och små där fann skydd och mat.

Dessa randiga krabater var bra nyfikna och vid ett tillfälle hade jag så många runt mig att dom började krocka i cyklopet och en fastnade nästan i håret!


 Alla fiskar är inte helt ofarliga dock, denna skönhet hittade vi på botten ganska långt ut. Drakfiskar är vackra, men har giftiga fenstrålar. Vi vågade dock oss tillräckligt nära för att fotografera den innan vi lät den vara så den inte skulle bli störd.

Gillar man snorkling och man befinner sig i närheten av Anse Volbert kan man absolut hoppa på en tur ut hit. Vi som är lite snorklingsfantaster for dessutom ut på en annan, längre, tur till Coco men mer om det senare.

Kommentarer

Skicka en kommentar