Jättesköldpaddorna på Curieuse

Här har det ekat tomt ett tag, haft fullt upp med jobbet nu sedan vi kom hem, men nu kom jag mig äntligen för att skriva lite om en av båtutflykterna vi gjorde ut till ön känd för sina jättesköldpaddor.

Riktigt varma dagar finns det inte något skönare än att hoppa i en båt och låta fartvinden svalka. Turen från Anse Volbert till Curieuse är ganska kort, men bjuder på fina vyer över Praslins kust.


Baie Laraiedär vi gick iland på Curieuse var inte så pjåkig heller, men i det här skedet var vi mer exalterade över djuren vi visste att vi snart skulle få träffa än över Seychellernas fantastiska sandstränder och granitklippor. Några kort kunde jag ändå inte låta bli att knäppa, det är ju så vackert här! 
Och vi behövde inte vänta länge på att få se sköldpaddorna, vi hann knappt in i skuggan under de närmaste träden så kom flera gåendes mot oss och hoppades på att bli matade. Vi fick veta att det var fritt fram att mata och klappa dem, men att man ändå skulle se upp så man inte fick något tjuvnyp i knäna.

Den första paddan som vi såg på ön, lite svårt att slita sig men det fanns ju så många fler att titta på!Vissa kom genast fram och ville hälsa, andra höll sig mer undan och de som ville bli lämnade ifred kunde t.o.m. väsa om man kom för nära. Bara att titta på deras kroppsspråk med andra ord så klarar man sig lätt undan bett. 


Aldabrasköldpaddan infördes på ön i slutet på 70-talet/början på 80-talet och idag finns här över 300 st. De flesta finns runt the Ranger station som hör till Curieuse Marine National Parkmen man kan också träffa på dem runt omkring på ön.

De ser nog verkligen ut som de urtidsdjur de är.


De såg inte ut att ha så illa liv direkt, tänkt att få ligga här i solen livet ut och njuta!


Vissa av sköldpaddorna var riktiga linslusar också, se bara hur den tittar rakt in i filmkameran!

När vi vandrat runt på området och tittat på alla sköldpaddorna var det dags att vandra över till öns andra sida för upphämtning. Vandringen tog ca 1 timme och man följde väl utmärkta stigar och spångar. Här och var stötte vi på sködpaddor på de mest underliga ställen, hur de tagit sig upp för höga klippor är svårt att förstå när man ser hur klumpigt de rör sig. Krabbor fanns i massor här


På vandringen över ön gick man stundtals genom mangroveskog. Fascinerande träd med sina knotiga luftrötter.


Vi måste stanna en stund på den här utkiksplatsen och njuta av vyn. Så vackert så man tror nästan inte det är sant. Här drog dock en regnskur in så efter att ha tagit bilden här under fick jag hastigt stoppa bort kameran.


Regnet upphörde som tur var nästan genast vi kommit över till Anse St. Joseph där vi skulle bli upphämtade. Först passade vi dock på att simma lite och sen var det dags för bbq till lunch.

Regnovädret drar bort och solen skiner igen.


Fantastiskt god grillad kyckling och barracuda bjöds det på, med ris och sallad till. Doften när alla grillar var igång fick munnen att vattnas lång innan det var dags att sätta sig till bords.

Efter maten for vi vidare till St Pierre för snorkling men mer om det i ett skillt inlägg.

Kommentarer

 1. Vill genast tillbaka till dessa söta djur.

  SvaraRadera
 2. Djurnörd som jag är känns detta som en plats jag måste uppleva någon gång! :)
  /Linnea i Bayern

  SvaraRadera
 3. Fina! Vi såg jättesköldpaddor när vi var på Zanzibar.

  SvaraRadera
 4. Visst är dom härliga! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar