Bland elefanter och giraffer - sightseeing i Nairobi

Del 2 av Afrikaresan. Del 1 hittar ni här.

Även om vi främst var i Kenya för att jobba så hann vi också se oss omkring en del. En dag medan vi väntade på att hål skulle tas i golv och cement gjutas så passade vi på att köra runt lite grann. Första anhalten blev David Sheldrick Wildlife Trust, ett hem för föräldralösa elefant- och noshörningsungar.
Elefantungarna kan inte överleva utan sin mamma före de är över tre år gamla, tyvärr är inte detta något som tjuvjägarna har i åtanke i sin jakt på elfenben. Detta har till följd att det är väldigt få av de ungar som tas om hand på centret som har blivit föräldralösa av naturliga orsaker. Här föds ungarna upp för hand och när de blir äldre åternapassas de i det vilda så de får chansen att leva ett så bra och naturligt elefantliv som möjligt. Utan det här hemmet skulle de föräldralösa ungarna dock dö av svält ute i naturen. Vill du läsa mer om hemmet och kanske t.o.m. "adoptera" och sponsra en unge så gå in på deras hemsida: https://www.sheldrickwildlifetrust.org/

Nästa stopp blev vid Giraffe Center. Här har man möjlighet att stifta närmare bekantskap med dessa väldiga djur. Långa långa kladdiga tungor har dom, vilket man snabbt blir varse om när man får mata dem! Här kan man läsa mer om giraffcentret och vad de gör: http://giraffecenter.org/Samma dag hann vi också med ett besök på Karens Blixtens gård strax utanför Nairobi. Mycket vacker omgivning, fantastisk trädgård och fint hus.


Nairobi annars då? Det är ju Kenyas huvudstad med dryga 3 miljoner invånare. Jag måste dock säga att den inte kändes så stor, även om jag vet att den är det. Väldiga klyftor ser man dock där. Vacker och grön, med mycket planteringar av olika slag... De rika områdena med sina muromgärdade gods, sedan de fattigare områdena med sina plåtskjul... omväxlande får man väl säga.

Olika scener ur samma stad. Man ska inte heller bli förvånad om ett gäng kor står i gatan.
Vackra blåblommande Jakarandaträd fanns överallt.

Sen såg det ut såhär så fort man kom lite utanför stan..

Kommentarer