Ett veckoslut i Helsingfors

Tidigt på lördag morgon for syster och jag iväg på en roadtrip söderut. Målet var huvudstaden, där vi mötte upp med en vän vid lunchtid. Vädret var perfekt, soligt och varmt, och så grönt det var där nere i södra Finland! 


Eftermiddagen spenderades på stan, med en del shopping och annat trevligt, innan det var dags att gå tillbaka till hotellet för att göra oss klara inför huvudmålet med resan. Mumford&Sons hade nämligen sin första Finlandsspelning någonsin i Hartwall-arenan på lördagskvällen.

Vilken spelning det var sen, helt fenomenal! Såg bra gjorde vi också. Vi hade ståplatser och var ute i god tid så vi kom långt fram, men oj så ont jag hade i benen när koncerten var över. Märkte inget under själva spelningen då man var helt inne i de, men knäna kändes som meloner ungefär när vi gick därifrån. Väl värt det!
Sen hade ju sommaren som sagt anlänt till Helsingfors, så efter spelningen satt vi ute efter midnatt och åt gigantiska pizzor, och tog sen en öl på en trevlig bar innan vi vandrade tillbaka till hotellet för att sova.

Söndagsmorgonen njöt vi länge av hotellfrukosten (bästa som finns i mitt tycke!) sen tog vi en extra sightseeing-tur genom Karis och vackraste Fiskars påväg norrut igen,

Kommentarer