Årets äventyr

Januari


 I början av januari fanns det tydligen lite snö. Ingen is att tala om så den traditionella isvandringen fick vänta, men hästen och jag var ute på många härliga turer. Bröllopsplanerna inför sommaren tog också fart. Det var lika delar eufori och ren och skär fasa, hur skulle jag - som varit på ca 2 bröllop i hela mitt liv - kunna fixa ihop dehär? Men bra blev det ju!

Februari

I februari blev det en weekend i Stockholm med min familj. Vi strosade i gamla stan, åt varm korv från gatuförsäljare, mötte upp goda vänner på härlig restaurang och så hittade jag mina brudskor. Sista förmiddagen kom solen fram och det började helt plötsligt kännas väldigt vårlikt.

Mars


Våren visade sig från sin bästa sida ett tag i mars. Takatalvi, bakvinter, var utlovat så vi njöt till fullo av vädret. H och jag passade på att visa mina föräldrar ett av våra favoritställen när det gäller utflyktsmål i närheten. En härlig udde som man bra kan gå runt längs med vattnet om man inte är rädd att hoppa på klippor.

AprilBåten kom ut och tillsammans med H och en god vän for vi ut till en av favoritöarna på kaffe. Härligt väder och tyvärr också en och annan huggorm hittade vi när vi vandrade på ön. Det här upprepade vi några gånger också, skönt att vara ute på havet tidigt på våren innan allt båtliv börjar komma igång.

Maj

Filminspelningsdags! Vikingaföreningen fick förfrågan om att medverka i en promotion video för en bok som kom ut senare under sommaren. Roligt och lite annorlunda mot vad vi annars har för oss, och så fick jag för första gången segla vikingabåten vi brukar vara ut på. 
Båtens ägare och jag är de enda i gruppen som har ens lite seglingserfarenhet sen tidigare, så under sommaren har vi lärt oss hur det fungerar att segla med en vikingabåt. Lite annorlunda med fyrkantsegel än vad jag varit van med från tidigare, men bra började det gå!


Här är videon om någon är intresserad!

Juni


Sommaren handlar mycket om vikingaföreningen för mig. Vi har många shower och uppvisningar och reser runt i stora delar av Finland och är med på olika evenemang. I juni brukar vi inte ha så många evenemang dock, utan de senaste åren har vi varit ute på en egen utfärd då. Under en helg ror vi ca 40 km, vi sover i tält, vi äter tidsenlig mat och tränar lite nu som då. I år seglade vi också, och Oj vad vi seglade! Vi hann lära oss båten riktigt bra under de 5 timmar vi var ut.. Tyvärr var vindarna inte på vår sida när vi skulle hem igen så det var bara att hugga i med årorna. Sista biten öppnade sig skyarna också så det var genomblöta vikingar som så småningom steg i land i Tavastehus. Men roligt värre har vi!

JuliI juli for vi och ett gäng vänner på en minisemester till Kalajoki. Så härligt att vandra på sanddynerna där, och att man är i Finland är ibland svårt att tro. Vi hyrde en stuga på området och vissa var nästan en hel vecka där medan vi stackrare som arbetade kom upp dit över veckoslutet.

Annars tillbringade vi massor med tid i skärgården och så hade vännerna världens möhippa/svensexa för mig och H.

AugustiEfter nästan 9 år tillsammans blev vi man och hustru en helt perfekt solig dag i slutet på augusti. Inget kunde ha gått bättre än det gjorde. Så så nöjd. <3

Jag hade massor med vikingashower också, och så hann vi med vår traditionella campingtur på favoritön. Stressig månad? Näääe ;) Allt är ju roligheter.September


Svärmors 60-års dag firas på Emmes Retreat där vi fick prova på att bo i trädkojor. Mer om det här.

Oktober


Efter bröllopet är det här nog Årets Äventyr. Två veckor i Kenyas brännande sol. Se t.ex. senaste inlägget eller det här.

NovemberDimmig farsdagsvandring längs med vattnet, året börjar sakta ner och efter en intensiv sommar och höst är det rätt skönt tycker jag. Vi vandrade en del i skog och mark och jag konstaterade att jag behöver nya vandrings-/friluftsskor så jag slipper bli blöt om fötterna.. Några sådana har inte blivit införskaffade ännu, men nytt år kanske!

December


Jag hade hoppats kunna lägga in en Umeå-resa här också, men vissa av de som skulle med på resan har inte kunnat få ledigt nu. Hoppas förstås vi snart kommer iväg på den, att börja nya året med en liten resa är ju inte heller så illa när det nu inte blev att avsluta det med en. Istället tar vi det bara lungt just nu och kopplar av. Jag själv har jullov ännu någon vecka så det är skönt. God Jul och Gott Nytt år, hoppas på många äventyr i framtiden!

Kommentarer

 1. Vilket härligt år ni haft! Undrar om det går att slå det... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi kan bara försöka vårt bästa. ! ;)

   Radera
 2. Vilket härligt år med massor av upplevelser! Fina kläder - både vikingakläderna och bröllopsklänningen! Kenya har vi varit i två gånger, gillar skarpt! Har inte skrivit någon resumé på vår blogg i år, men vi har varit ute och rest nästan hela året, med husbil i Europa från 1 dec 2014 till 1 dec 2015 :) Önskar en god fortsättning och ett Gott Nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! God fortsättning till er också!

   Radera

Skicka en kommentar